Napelem kivitelezés
2019. október 30. írta: SanyiSzabo

Napelem kivitelezés

Cégünk vállalja a napelem rendszereknek a kivitelezését. A napelem rendszereknek az ára magas, ráadásul ez egy nagyon jelentős befektetés az ember életében. Épp ezért fontosnak tartjuk azt, hogy weboldalukon minden részletes információt megtaláljanak az érdeklődők. Ebben a cikkben röviden összefoglaljuk a fontosabb információkat a napelemekről.

A napelem kivitelezés önmagában egy napot vesz csak igénybe. A napelem kivitelezés előtt különböző engedélyeztetési folyamatok vannak. Illetve fontos megemlíteni azt is, hogy a beszerelést követően a szolgáltatóval fel kell venni a kapcsolatot, hiszen nekik fel kell szerelniük az oda-vissza mérőórát. A kivitelezés során nagy hangsúlyt fektettünk a biztonságos és masszív felépítésre. Ha további információkat szeretne a napelem kivitelezésről, akkor tekintse meg weboldalunkat!

image034.jpg

Napelem pályázat

A napelem pályázatok elérhetőek magánszemélyek és cégek számára is. Jelenleg nem érhető el vissza nem térítendő támogatás a napelemekre, és nincs kilátásban az, hogy lesz ilyen. Jelenleg egy 0 %-os hitel érhető el a napelemekre magánszemélyek részére. Ennek a futamideje 1-20 év, csak Magyarországon valósítható meg. 20 % önerő mindenképp szükséges.

A vállalkozások részére Közép-Magyarországon a VEKOP érhető el, a többi régióban pedig a GINOP. A GINOP keretein belül egy vissza nem térítendő támogatás érhető el, amelynek az összege minimum 1,5 millió forint, maximum 3 millió forint. Ha további részleteket szeretne megtudni, akkor olvasson a Napelem pályázat oldalunkon.

Napelem típusok

A napelemeknek többféle típusa van. Van a monokristályos, polikristályos, vékony rétegű(amorf) napelemek. A polikristályos napelemeket több kristály alkotja, amely kristályokat szabad szemmel is lehet látni. Külsőleg kékes-lila színük van, átlagosan 30 év az élettartamuk. Tájolásra és dőlésszögre kevésbé érzékenyek, a legtöbb napelemes rendszer ebből épül fel.

Egykristályos napelemeknek is nevezik a monokristályos napelemeket. Hatásfokban ezeknek a legmagasabb az értéke. A gyári garancia 25 év, nagyjából itt is egy 30 éves élettartamra lehet számítani. Forró égövi területeken jó, érdemes direkt napsugárzásnak kitenni. Az amorf napelemek a legolcsóbbak, azonban ezeknek a hatásfoka a leggyengébb. Pontosan ezért általában nagy felületre szoktuk felszerelni. Ha további részleteket szeretne, akkor olvassa el a Napelemek típusai oldalunkat!

image183.jpg

Napelemes fűtés

A napelemes rendszerekkel fűteni is lehet közvetetten. Ha már kiváltjuk a villanyszámlát a napelemmel, akkor akár a fűtésszámlát is kiválthatjuk teljesen, vagy részben. Teljes fűtést is tudunk biztosítani kizárólag árammal, de kiegészítő fűtés is elérhető. Ehhez egyszerűen csak elektromos fűtést kell beszereltetni.

Több lehetőség is van. Meglehet oldani a fűtést klímával, infra panellel, NOBO panellel, elektromos kazánnal. Mindenki tud olyat választani, amely a leginkább megfelel az igényeinek. További információkat tudnak meg a Napelemes fűtés oldalunkon!

 

süti beállítások módosítása