Innovatív napelem
2019. október 29. írta: SanyiSzabo

Innovatív napelem

Az Innovatív napelem weboldalunkon részletesen beszélünk a napelemekről. Célunk az, hogy mindenki, aki napelemet szeretne beszereltetni az megkapja a kellő információkat. Cégünk vállalja a napelemeknek a teljeskörű kivitelezését. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogy történik egy kivitelezés, megmutatjuk, hogy milyen napelem típusok vannak, valamint feltárjuk a napelemeknek az előnyeit. Tekintse meg a weboldalunkat, hogyha részletes tájékoztatást szeretne.image025.jpg

Napelem kivitelezés

A napelem kivitelezése összesen egy napig tart. Ami hosszabb ideig tart az az előtte lévő engedélyeztetési eljárás, és az utána lévő intézkedések a szolgáltatóval. A napelem kivitelezése során reggel megérkezünk Önhöz, majd pedig sötétedésig befejezzük a munkálatokat. A tartó szerkezetet biztonságosan felépítjük, majd erre felszereljük a napelemeket. Beszereljük az invertert is, valamint megoldjuk a kábelezést. Ezt követően azonban még nem használható a napelem, mivel a szolgáltatónak engedélyeznie kell, valamint be kell szerelnie az oda-vissza működő mérő órát. További információkat a napelem tudnivalók oldalunkon találhat.

Napelem típusok

Sokféle napelem típus létezik jelenleg, mindegyikről sokat lehet beszélni. Vannak monokristályos, polikristályos, hibrid, és vékonyrétegű napelemek. Most bemutatjuk, hogy mely napelem típusnak milyen előnyei vannak. A monokristályos napelemnek nagy előnye, hogy ez a legkisebb helyigényű. Ennek a fajta napelemnek az a legjobb, hogyha direkt süt rá a nap.

A polikristályos napelemről elmondható, hogy az ára viszonylag alacsony, ez annak köszönhető, hogy alacsony az előállítási költség is. Ez a napelem nem érzékeny különösebben a tájolásra, vagy a dőlésszögre. A vékonyrétegű napelemnek a teljesítménye kevésbé romlik akkor, amikor a hőfok emelkedik. Jó választás kelet-nyugati elhelyezések esetén, nem érzékeny a beesési szög változására. A vékonyság miatt többféleképpen lehet felhasználni.

A hibrid napelemnek a hatékonysága 30%-kal magasabb. Kevesebb helyet igényel a kristályos napelemekkel szemben, a felszerelés költségei alacsonyabbak. Jól tervezhető, egyenletes a teljesítménye. Ennek a napelemnek a legmagasabb a teljesítménye 1 négyzetméterre számolva. További információkat tudhat meg a Napelemek összehasonlítása cikkünkből.

Napelem előnyei

A napelemeknek több előnye is van. Az első, és talán a legfontosabb az az, hogy ez egy passzív bevételi forrás. Amint visszatermelte a beszerelésnek a költségét onnantól kezdve már csak profitot termel. Ha a fűtést is elektromossá alakítja át, akkor a rezsiköltség leredukálódik a vízszámlára és a szemétszállítás díjára.

Teljesen el tudunk függetlenedni a szolgáltatótól. Sokkal nagyobb szabadságot kapunk, nem függ az életünk attól, hogy mennyi a piaci ára az áramnak. Fontos továbbá az is, hogy ezzel tesszük az egyik legjobbat a bolygónak. Ma már ez rendkívül fontos szempont, magánemberként az egyik legnagyobb dolog, amit tehetünk, hogy csökkentjük a károsanyag kibocsájtásunkat. További információkat a napelem előnyei oldalunkon olvashat.

süti beállítások módosítása